61-jarige visverkoopster beroofd van gouden halsketting

GFC NIEUWSREDACTIE- Leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) reden op 7 juni de drie verdachten, Marc C. (30), Guillermo D. (34) en de 31-jarige Albert J. aan de Monplaisirweg klem, nadat zij eerder op die dag een vrouw hadden beroofd.

De wetsdienaren van de Nieuwe Grond deden na de melding van het Command Center dat een 61-jarige vis verkoopster ter hoogte van een servicestation aan de Indira Gandhiweg van haar gouden halsketting was beroofd, de plek aan voor onderzoek.

De vrouw verklaarde dat ze onder bedreiging van een vuistvuurwapen door twee mannen van haar gouden halsketting was beroofd. Na de daad renden de twee verdachten in de richting van het servicestation, waarna zij plaatsnamen in een gereedstaand voertuig dat in volle vaart wegreed richting de Monplaisirweg.

Na een gelanceerd algemene oproep voor de politie-eenheden op het veld werd het gebied uitgekamd. Het RBTM signaleerde drie verdachten die gezeten waren in een blauw gelakt voertuig en reed de auto klem.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 34-jarige man verbergt minnares 10 jaar lang in woning waar hij met zijn ouders woont

Deze drie verdachten hielden de politie voor dat zij autopech hadden en op een monteur zaten te wachten. Aan de
hand van de beschrijving en de signalementen van de twee mannen die de beroving hadden gepleegd, ging het RBTM over tot de aanhouding van het drietal.

Bij een ingesteld onderzoek in het voertuig troffen de wetsdienaren een vuistvuurwapen zonder patronen aan.

De buitgemaakte halsketting is nog niet achterhaald.

De drie verdachten werden samen met het voertuig en het in beslag genomen vuistvuurwapen overgedragen aan de politie van het bureau De Nieuwe Grond.

Bij confrontatie herkende de benadeelde de twee mannen die haar van haar gouden halsketting hebben beroofd positief. Bij de voorgeleiding verklaarde één hunner dat er nog twee mannen in het voertuig zaten, aan wie zij na de beroving de halsketting hebben overhandigd.

Deze twee kompanen zijn op een bepaald moment uit het voertuig gestapt en hun vlucht te voet voortgezet richting de Indira Ghandiweg.

Aan de opsporing en aanhouding van de twee voortvluchtige verdachten wordt gewerkt.

De verdachte Marc was eerder eveneens ter zake beroving ingesloten en was nauwelijks drie weken in vrijheid gesteld.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de Recherche van regio Midden.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten