fbpx

60 miljoen doden door nieuw virus reëel, senator Paul wil direct stopzetting ‘geknoei’ met virussen

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- De kans dat meer dan 60 miljoen mensen het leven laten door een nieuw dodelijk virus is reëel.

Om dat te voorkomen moet er direct een einde worden gemaakt aan de huidige laboratoriumexperimenten waarbij virussen besmettelijker of dodelijker worden gemaakt, de zogeheten ‘gain-of-function’ research.

Momenteel wordt in verschillende landen gewerkt met virussen uit de natuur die worden gemanipuleerd door onder meer toevoegingen van eiwitten van andere organismen.

Het doel van dit medisch onderzoek is om een organisme of ziekte te veranderen op een wijze die de pathosgenese overdraagbaarheid of gastheerbereik vergroot.

En nu werkt men nota bene met virussen die veel gevaarlijker zijn en aan meer dan 60 miljoen mensen het leven kunnen kosten, zegt de Amerikaanse senator en medicus Rand Paul tijdens een telefonisch interview met Glenn Beck.

BEKIJK OOK
Problemen blijven bestaan voor kinderen die in de baarmoeder aan cannabis worden blootgesteld

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Het is een grote leugen dat eenvoudige mondkapjes beschermen tegen virus, zegt Amerikaanse senator en arts

De experimenten vinden ook in de Verenigde Staten van Amerika plaats in ‘biolevel 4’ laboratoria. Maar ook in andere landen waar de veiligheidsprotocollen veel minder goed worden nageleefd.

Senator Paul vindt dat dergelijk research met het risico op een extreem dodelijke viruspandemie niet meer verantwoord is en eist dat wereldwijd alle ‘gain-of-function’ research wordt stopgezet.