fbpx

60-jarige klusjesman overgoten met heet water, verdachte ingesloten

GFC NIEUWS- De 35-jarige Benito I. is door de politie van Flora ingesloten voor mishandeling.

Benito heeft op woensdag 30 oktober de 60-jarige klusjesman Lucien met heet water overgoten tijdens een ruzie.

De klusjesman die volgens zijn moeder een patiënt is van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) deed de woning van Benito op de bewuste dag aan op zoek naar werk.

In plaats van het bieden van werkzaamheden aan de klusjesman pakte de buurman de bol en de frisdrank die Lucien in zijn handen had af en gaf ze niet terug.

Benito liep zijn woning binnen en kwam kort daarna terug met een waterkoker en goot heet water op Lucien. Ondanks de klusjesman wegrende, ging de buurman hem achterna en gooide meer water op hem.

BEKIJK OOK
Minister-president Curaçao op bezoek in Suriname

Enkele dagen later vertelde de klusjesman het verhaal aan een jongere broer die op bezoek kwam. Deze jongere broer confronteerde de moeder met het gebeurde en adviseerde haar om alsnog aangifte te doen tegen de buurman.

Lucien werd verwezen naar een arts voor medische behandeling, waarbij door de behandelende arts is vastgesteld dat het slachtoffer 2e graad brandverwondingen heeft opgelopen.

De verdachte werd op dezelfde dag van de aangifte opgespoord en aangehouden.

Hij verklaart dat hij het strafbaar feit niet met opzet heeft gepleegd. Hij zou thee maken en een ander deel van het water zou hij op een mierennest gooien, toen Lucien per ongeluk tegen hem botste.