fbpx

“6 vingers aan 1 hand beter dan 5”

Uit een studie verricht door de Universiteit van Freiburg in Duitsland blijkt dat het hebben van zes vingers aan een hand beter is dan 5.

Het onderzoek dat is gepubliceerd in de ‘Journal Nature Communications’ suggereert dat mensen met polydactyly (het hebben van meer dan 5 vingers of tenen aan een hand of voet) beter gebruik kunnen maken van hun hand door meerdere taken per keer uit te voeren met een hand.

Tijdens deze kleine studie zijn 2 personen; een vader (52) en zijn zoon (17) gevolgd. Zij moesten diverse taken uitvoeren, terwijl hun hersenactiviteit werd vastgelegd. Uit de MRI-scan blijkt dat de extra vingers individueel functioneren van de overige vingers, omdat ze hun eigen spieren hebben.

BEKIJK OOK
Shafier B. niet de veroorzaker van dodelijke aanrijding met worstman

De vader en zijn zoon konden hun extra vingers onafhankelijk gebruiken, maar ook gelijktijdig met de overige vingers.

Polydactylie is een relatief vaak voorkomende aangeboren afwijking (enkele per duizend). Dergelijke extra vingers zijn zelden geheel functioneel; het gaat meestal om een klein aanhangend stukje weefsel waar soms wel, soms geen botjes in zitten.

Om cosmetische redenen kiezen de meeste mensen met een dergelijke vinger in het algemeen voor verwijdering, zelfs als hij volledig functioneel is.