fbpx

6- jarige jongen uit Nickerie “die als homo doet wordt gemolesteerd door oma”

Een 6- jarige jongen uit Nickerie wordt volgens zijn alleenstaande moeder geestelijk ‘gemolesteerd’ door zijn grootmoeder. De moeder heeft intussen hulp gezocht bij de vrouwenafdeling van de Geor Hering Internationale Foundation.

Het kind, het enige van zijn moeder, gedraagt zich volgens informatie helemaal anders dan zijn sekse- en leeftijdsgenoten. Hij wil alleen met poppen en meisjes spelen, draagt steeds de hoge hakken schoenen van zijn moeder en zegt dikwijls make up te willen gebruiken. Ook zijn  andere interessegebieden en zijn manier van doen, lopen en praten zijn meer vrouwgerelateerd.

Het jochie moet noodgedwongen vaker bij de grootmoeder op bezoek, die als oppasser fungeert voor de kleine van haar werkende dochter. Tijdens zijn verblijf krijgt de onschuldige kleinzoon sterk beledigende termen naar zijn hoofd geslingerd en soms onnodig klappen vanwege zijn afwijkend gedrag”, is de beschuldiging van de moeder.

Volgens Jennifer Atmo, voorzitter van de vrouwenbeweging van de Geor Hering Internationale Foundation, zijn er al diverse gesprekken gevoerd met de radeloze ouder. 

“Er wordt steeds aan het hoofd van de ma van het jochie gezeurd. Zij zou hem naar een “BONUMANG”  moeten brengen in de hoop dat hij zich voortaan meer als een jongen gaat gedragen. Maar dat is uiteraard een waardeloos, vreselijk ouderwets en belachelijk voorstel”, zegt Atmo aan GFC Nieuws.

OOK INTERESSANT
Ingaande vandaag geen middagpoli en weekenddiensten RGD-artsen

“Een “BONUMANG” is het laatste waar iemand, wie dan ook, naar toe zou moeten gaan! Alleen een dwaas gaat naar zo iemand! Dit jongetje moet de ruimte krijgen om zich op natuurlijke wijze te ontwikkelen. Beledigen en slaan is absoluut niet de oplossing, erg dom en zelf extreem schadelijk voor het kind”.

“Het is veel beter om ongeforceerd en op een rustige toon uitleg te geven aan het kind. Hoewel alles in dit geval erop wijst dat de natuur zijn voorkeur mogelijk al heeft bepaalt. In dergelijke gevallen is acceptatie dan de beste strategie”, stelt de voorzitster tot slot. 

Er is aan de moeder geadviseerd een andere oppas te zoeken en haar kind voorlopig niet meer te brengen naar de grootmoeder, totdat zij haar, voor het kind schadelijk gedrag aanpast. Ook zal een psycholoog worden gevraagd om de moeder, het kind en grootmoeder verder te begeleiden.