fbpx
5G biedt kansen voor verdere ontwikkeling Suriname

GFC NIEUWS- Het 5G-internet biedt kansen voor de verdere ontwikkeling van Suriname vooral wanneer het gaat om de e-visie waarbij het de bedoeling is om diensten in ons land zoveel als mogelijk te digitaliseren.

Mike Antonius, directeur van het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur), roept op tot het omarmen van het 5G netwerk en gebruikmaken van de innovaties en kansen die het biedt.

Hij benadrukt dat Suriname in de beginnende fase zit, “maar hoe sneller we het omarmen, hoe verder we kunnen geraken”. De voordelen voor de gemeenschap zijn sowieso snelheid en gemak.

Antonius zegt in het actualiteitenprogramma ACTUA de bezorgdheid van de samenleving over de introductie van 5G in ons land te begrijpen. Hij ziet echter het verband niet tussen het coronavirus en zegt dat er geen reden is tot vrees.

De stralingen van 5G zijn niet alleen op wetenschappelijke basis door onderzoekers beoordeeld, maar voldoen ook aan de restricties van de Wereldgezondheidsorganisatie, WHO.

Telesur volgt als telecomoperator in Suriname ook deze restricties. In de afgelopen weken zijn mede tegen de achtergrond van het coronavirus objecten van telecombedrijven in Europa vernietigd vanwege het verband dat men legt tussen dit virus en 5G.

Antonius legt uit dat ook rondom de introductie van het internet 2G en 3G mensen zich zorgen hebben gemaakt. Volgens hem is dit om de tien jaren het geval bij de introductie van een nieuwe mobiele standaard.

Bij 5G is er echter niets veranderd ten opzichte van 3G en 4G. 5G is in Suriname uitgegeven op de frequentieband 3.5ghz, dezelfde frequentie waarop toen Wimax als latere standaard voor 3G gefunctioneerd heeft. Directeur Antonius zegt dat niemand last heeft gehad van 3G en 4G en dat bij 5G die vrees ook niet hoeft te bestaan.

Volgens hem was de introductie van 5G ook noodzakelijk vanwege de e-visie voor Suriname. In dit kader zijn eerst Viber Broadband en 4G geïntroduceerd, waarbij er verschillende diensten zijn ontstaan. Om deze diensten goed te laten werken is er een betrouwbare connectiviteit nodig. 5G biedt meer ruimte dan alleen WhatsAppen of het versturen van foto’s of video’s, zoals het verrichten van betalingstransacties.

“Als we zeggen dat we Suriname niet willen uitsluiten van de digitale ontwikkeling in de wereld dan kunnen we deze connectiviteit niet uitsluiten,” aldus directeur Antonius. Hij gelooft dat Suriname gezien de ontwikkelingen wel op het punt is om deze stap te maken. “We moeten niet wachten tot we ready zijn, maar ons ready maken.”

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…