5G biedt kansen voor verdere ontwikkeling Suriname

GFC NIEUWS- Het 5G-internet biedt kansen voor de verdere ontwikkeling van Suriname vooral wanneer het gaat om de e-visie waarbij het de bedoeling is om diensten in ons land zoveel als mogelijk te digitaliseren.
Mike Antonius, directeur van het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur), roept op tot het omarmen van het 5G netwerk en gebruikmaken van de innovaties en kansen die het biedt.
Hij benadrukt dat Suriname in de beginnende fase zit, “maar hoe sneller we het omarmen, hoe verder we kunnen geraken”. De voordelen voor de gemeenschap zijn sowieso snelheid en gemak.
Antonius zegt in het actualiteitenprogramma ACTUA de bezorgdheid van de samenleving over de introductie van 5G in ons land te begrijpen. Hij ziet echter het verband niet tussen het coronavirus en zegt dat er geen reden is tot vrees.
De stralingen van 5G zijn niet alleen op wetenschappelijke basis door onderzoekers beoordeeld, maar voldoen ook aan de restricties van de Wereldgezondheidsorganisatie, WHO.
Telesur volgt als telecomoperator in Suriname ook deze restricties. In de afgelopen weken zijn mede tegen de achtergrond van het coronavirus objecten van telecombedrijven in Europa vernietigd vanwege het verband dat men legt tussen dit virus en 5G.
Antonius legt uit dat ook rondom de introductie van het internet 2G en 3G mensen zich zorgen hebben gemaakt. Volgens hem is dit om de tien jaren het geval bij de introductie van een nieuwe mobiele standaard.
Bij 5G is er echter niets veranderd ten opzichte van 3G en 4G. 5G is in Suriname uitgegeven op de frequentieband 3.5ghz, dezelfde frequentie waarop toen Wimax als latere standaard voor 3G gefunctioneerd heeft. Directeur Antonius zegt dat niemand last heeft gehad van 3G en 4G en dat bij 5G die vrees ook niet hoeft te bestaan.
Volgens hem was de introductie van 5G ook noodzakelijk vanwege de e-visie voor Suriname. In dit kader zijn eerst Viber Broadband en 4G geïntroduceerd, waarbij er verschillende diensten zijn ontstaan. Om deze diensten goed te laten werken is er een betrouwbare connectiviteit nodig. 5G biedt meer ruimte dan alleen WhatsAppen of het versturen van foto’s of video’s, zoals het verrichten van betalingstransacties.
“Als we zeggen dat we Suriname niet willen uitsluiten van de digitale ontwikkeling in de wereld dan kunnen we deze connectiviteit niet uitsluiten,” aldus directeur Antonius. Hij gelooft dat Suriname gezien de ontwikkelingen wel op het punt is om deze stap te maken. “We moeten niet wachten tot we ready zijn, maar ons ready maken.”

Overige berichten