5de editie cursus Spaanse Taal Buza

De cursus in de Spaanse Taal is op 1 juni voor de vijfde keer van start gegaan op het ministerie van Buitenlandse Zaken(Buza).

De cursus wordt georganiseerd door de Universidad Externado de Colombia – Centro de Español para Extranjeros (CEPEX) in samenwerking met de ministeries van Buitenlandse Zaken van Suriname en Colombia.

In dit verband ontving de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, de tweede-secretaris van de ambassade van Colombia in Trinidad and Tobago, Paola Mosquera Arce, en de twee docenten: Silvia Renata Lucio Bunch en Yuth Marisella Molina Gómez voor een kennismakingsbezoek.

De docenten zullen gedurende vier maanden de lessen verzorgen. De minister gaf hierbij haar blijk van waardering voor deze concrete vorm van samenwerking. Zowel Suriname als Colombia zijn nu onderhevig aan een proces van bezuinigingen, maar hebben vanwege het belang en de betekenis van de cursus voor capaciteitsversterking van met name overheidsfunctionarissen, kosten noch moeite gespaard om de cursus ook in 2017 van de grond te krijgen.

Er blijkt veel animo bij de doelgroep (overheidsfunctionarissen en participanten uit de private sector) om de lessen in de Spaanse taal bij te wonen en de daaruit voortkomende examens af te leggen.

Tijdens een werkbezoek van voormalig minister van Buitenlandse Zaken Winston Lackin aan zijn Colombiaanse ambtgenote in 2013, werd de basis gelegd voor deze vorm van samenwerking, die zich naderhand met zijn inspanningen heeft vertaald naar een concreet project, waaruit een praktische, op maat gesneden cursus Spaans is voortgekomen.

Tot nu toe hebben vanaf de aanvang van de cursus in 2013 reeds 481 studenten diverse fasen daarvan afgerond. Ook dit jaar is de animo groot. 137 studenten zijn geselecteerd om deel te nemen aan de cursus.

Minister Pollack–Beighle gaf ook haar blijk van waardering voor het coördinerend team werkzaam op het ministerie dat in nauwe samenwerking met de Colombiaanse counterpart verantwoordelijk is voor de uitvoering van een kwalitatief hoogstaande cursus die het voor de participanten mogelijk maakt om zich vlotter uit te drukken in de Spaanse taal, zowel in woord als in geschrift.(GFC)

Overige berichten