fbpx

58 nieuwe coronagevallen erbij gekomen

GFC NIEUWS- 58 personen zijn vandaag positief getest op Covid-19.
Het aantal actieve gevallen is gegaan van 416 naar 437. 35 personen zijn genezen verklaard en mochten naar huis. Vanaf maart zijn 1.234 personen besmet geraakt met het coronavirus. Intussen zijn 774 genezen. Eerder vandaag hebben 2 personen het leven gelaten. De teller van het aantal Covid-doden staat op 23.
Het aantal personen op de Intensive Care Units is ten opzichte van woensdag met 2 toegenomen en staat de teller nu op 6. 395 personen zijn in quarantaine.
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zei woensdag na de Raad van Ministers dat de regering de Covid-19-kwestie zeer serieus neemt. Er zijn enkele uitdagingen bij de aanpak van deze problematiek, zoals een tekort aan isolatie- en quarantainecapaciteit.
Verder is er ook een dreigende epidemie in met name Paramaribo en delen van Wanica. Ook het oosten baart de regering veel zorgen. De situatie op de goudvelden geven ook geen rooskleurig beeld.
Vrijdag zal de regering meer informatie geven over de hernieuwde aanpak.
De maatregelen zoals door de vorige regering waren aangekondigd blijven vooralsnog van kracht. Zo geldt er tussen 22.00 – 05.00 uur een lockdown.
Kolonel Jerry Slijngard, coördinator van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) zei eerder deze week dat de grenscontrole en bewaking worden voortgezet.
Operatie ‘Drin Dresi Wakti Siki’ is nog van kracht, benadrukte hij. De grenzen zijn officieel nog gesloten. De diverse doorlaatposten zijn nog steeds actief. Er worden tot op heden controles uitgevoerd op de verschillende doorlaatposten.
Het binnenlands luchtruim is nog gesloten voor personentransport naar de verschillende plaatsen. Alleen nood – en spoedverkeer is op dit moment toegestaan met een vliegtuig.
Repatriëringsvluchten uit diverse landen zijn nog gaande. Het beheer en de logistieke ondersteuning van de verschillende quarantaineruimten is in handen van NCCR.

OOK INTERESSANT
Team Santokhi faalt: Surinaamse volk heeft nooit juiste uitleg gekregen over complexiteit problemen