fbpx

53-jarige Margriet Akobe omgekomen bij schietpartij Sunny Point

De 53-jarige Margriet Akobe is vanmorgen omgekomen bij een schietpartij in de Soerdjbalieweg te Sunny Point. De politie van Santo Dorp trof zes gewonden aan, van wie een geen teken van leven meer vertoonde. De vrouw had een schotverwonding in haar gelaat. Haar ontzielde lichaam werd aangetroffen nabij de T-kruising van de H.R. Soerdjbalie- en de R.A. Soerdjbalieweg.

Enkele meters verder lag nog een gewonde vrouw, de 37-jarige M.F. Zij had een schotverwonding in de borststreek. De 27-jarige man R.A., de 27-jarige vrouw I.S. en de 18-jarige vrouw J.M. hadden schotverwondingen ter hoogte van hun schouders, terwijl de 9-jarige F.S. een schotverwonding aan zijn hoofd had.

De gewonden zijn met ontboden ambulances naar de afdeling SEH van het Academisch Ziekenhuis overgebracht voor medische behandeling. Het lijk van Akobe is hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen.

Eerder werd melding gemaakt van twee rovers die op heterdaad werden betrapt door buurtbewoners en zijn mishandeld. de een verliet de plek en kwam terug met een jachtgeweer en loste enkele schoten af op de menigte.

Uit het voorlopig onderzoek van de politie kwam echter naar voren dat iemand zondagavond een halsketting uit een woning had gestolen in de H.R. Soerdjbalieweg. De dief liet vermoedelijk zijn zaktelefoon ter plaatse achter.

OOK INTERESSANT
Stichting Platform Frambo Nederland en NPS doneren aan het SVZ

De benadeelde deed aangifte bij de politie van Santo Dorp, maar gaf niet door dat hij een zaktelefoon had gevonden.

Hij belde vervolgens op het laatste nummer van waaruit met het gevonden zaktelefoon gebeld was en kreeg een jongeman aan de lijn. Met die persoon zou hij een afspraak hebben gemaakt om elkaar vanmorgen te ontmoeten nabij de bovengenoemde kruising. De jongeman verscheen ter plaatse en werd op een bepaald moment mishandeld.

Opeens verschenen vier tot vijf vermoedelijke vrienden van de jongeman ter plaatse van wie een gewapend was met een jachtgeweer met ingekorte loop. Die loste enkele schoten met het gevolg dat de zes personen gewond raakten van wie een het leven liet.

Na deze daad maakten de jongemannen zich uit de voeten. Omstanders gaven aan in welke richting zij gevlucht waren. Politieambtenaren van verschillende Regio Bijstand Teams kamden dat gebied af en hielden twee jongemannen aan die zij in dat gebied aantroffen.

De verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar de afdeling Kapitale Delicten (KD) van de politie.