fbpx
525 miljard stammen: Filipijnse scholieren moeten verplicht bomen planten

Redactie GFC Nieuws — Als Filipijnse scholieren en universiteitsstudenten willen afstuderen, moeten zij eerst 10 bomen planten. Een nieuwe wet legt hen sinds 15 mei deze verplichting op. De bomen moeten geschikt zijn voor de locatie, het klimaat en de topografie van het gebied. Er is een voorkeur voor inheemse boomsoorten.

De wet-Nalatenschap voor het Milieu verplicht iedere scholier en student om minstens 10 bomen te planten vóór zij kunnen afstuderen, schrijft CNN

De wet schrijft voor in welke gebieden de bomen precies moeten komen. Enkele overheidsinstanties zijn aangewezen om te zorgen voor het ontwikkelen van plantmateriaal. Deze organen moeten ook zorgen dat de plantgebieden hiervoor gereed zijn.

De overheid verwacht dat er op deze manier ieder jaar minstens 175 miljoen nieuwe bomen bij komen.

“Zelfs als daarvan maar 10 procent het overleeft, worden in één generatie 525 miljard bomen geplant met dit initiatief,” zegt parlementariër Gary Alejano.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.