fbpx
51ste avd aangevangen; ruim 8.500 deelnemers

Het startsein voor de 51ste BVSS Fernandes Avondvierdaagse(AVD) is rond 16.30 uur vandaag gegeven door minister Ismanto Adna van Sport en Jeugdzaken.

Ruim 8.500 personen lopen mee. Het aantal bedrijven of organisaties met een hotspot is aanzienlijk toegenomen. De organisatie was hierdoor genoodzaakt enkele activiteiten, zoals Gezinsfietsen tijdens de AVD te schrappen.

Purcy Olivieira ,voorzitter van de BVSS wenste in zijn korte toespraak, alle lopers heel veel succes toe en benadrukte dat men geen aanstoot moet geven of nemen van uitspraken van passieve lopers.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken zal actief zijn tijdens de AVD om de stemgerechtigden te motiveren gebruik te maken van hun stemrecht.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is ook aanwezig om de “We are Suriname” campagne die onlangs is gelanceerd te promoten.

80 groepen waaronder 4 politieke partijen hebben zich ingeschreven voor dit jaarlijks terugkerend evenement.

De AVD duurt van woensdag 8 tot en met zaterdag 11 april 2015.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…