fbpx

51-jarige man opgepakt voor twee diefstallen

De 51-jarige Regillio B. heeft in de vroege ochtend van donderdag 20 december een inbraak gepleegd in een kerk in het Flora-A project. Bij het wegnemen van de kostbare goederen uit het berghok van de kerk, werd hij op heterdaad betrapt door een buurtbewoner.

B. koos het hazenpad met medeneming van de gestolen goederen. De buurtbewoner ging hem achterna maar verloor hem op een bepaald moment uit het oog.

De getuige stelde de surveillerende politie van het ressort Flora in kennis van het strafbaar feit en ook in welke richting de verdachte was opgerend.

Het lukte de wetsdienaren om B. aan te houden. Hij verklaarde aan de politie dat hij zich op het terrein had begeven om citroengras te plukken dat hij als huismiddel tegen griep wilde gebruiken.

OOK INTERESSANT
Man opgepakt voor diefstal airco politie-unit tijdens protestdemonstratie

Tijdens het onderzoek dat volgde kwam vast te staan dat B. zich in de vroege ochtend van zaterdag 15 december ook schuldig had gemaakt aan diefstal van een rijwiel in het ressort Flora.

De eigenaar van het rijwiel gaf aan dat een getuige zag hoe B. over de omrastering van zijn woning sprong en het rijwiel wegnam dat afgesloten onder een afdak geplaatst was.

B. is voor beide diefstallen in verzekering gesteld.(GFC)