fbpx

51 gedecoreerd in Brokopondo door president Bouterse

President Desiré Bouterse heeft te Brownsweg, Brokopondo in het kader van 42 jaar Srefidensi een aantal personen gedecoreerd voor hun uitzonderlijke bijdrage. In afzonderlijke reacties zeggen enkele burgers dankbaar te zijn voor deze waardering. Een van de gewaardeerden is directeur Sergio Akiemboto van Grassalco.

President Bouterse zei in zijn toespraak tot de gedecoreerden dat ze een voorbeeldfiguur zijn voor het district. Hij deed een oproep aan de jeugdigen een voorbeeld aan deze groep te nemen. In totaal werden 51 burgers onderscheiden voor hun bijdrage aan de gemeenschap.

Akiemboto werd door president Bouterse gedecoreerd tot Officier in de Ere Orde van de Palm. Hij gaf in zijn Srefidensi-boodschap aan dat de burgers beter naar elkaar moeten luisteren. Hij constateert een enorme mate van individualisme in de samenleving, terwijl volgens hem mensen dienstbaar voor anderen moeten zijn. Met het hart op de juiste plaats kan Suriname één van de geweldigste landen in de wereld worden.

OOK INTERESSANT
SCBA rekent op waardig en vredig verloop van protesten

Owen Pryor, één van de bestuursleden van de Makamboagroep werd ook door het staatshoofd geridderd. Volgens Pryor komen alleen mensen die zich daadwerkelijk hebben ingezet voor de samenleving hiervoor in aanmerking. Met zijn organisatie is er jarenlang gezocht naar een oplossing voor de kwestie Nieuw Koffiekamp/IAMGOLD en de overheid.

Pryor zei dat het lang heeft geduurd, maar hij droeg altijd de overtuiging dat het goed zou komen. Hij is de overige bestuursleden en het traditioneel gezag erkentelijk dat mede door hun bijdrage een oplossing in deze lang slepende kwestie is gevonden.(GFC)