fbpx
51% beleidsvoornemens Bouterse/Ameerali niet gerealiseerd

Het flashrapport van 2014 van het ministerie van Financiën laat zien dat de regering haar voorgenomen beleid niet heeft uitgevoerd zoals beloofd.

Volgens genoemde rapportage heeft de regering slechts 49% van de begroting voor beleidsprogramma’s gerealiseerd; 51% van de beloofde beleidsvoornemens is niet uitgevoerd in 2014. Is dat het ontwikkelingsbeleid van de regering, vraagt Radjkoemar Randjietsingh van de VHP zich af.

De regering belooft bergen, de begroting wordt goedgekeurd, het volk heeft verwachtingen, maar de regering voert niet uit wat goedgekeurd is. De regering voert minder dan de helft uit, en de president zegt dat hij enorm veel heeft gedaan. Slechts 49% is gerealiseerd, zegt Randjietsing.

LVV

De president zou met het LVV-beleid onder meer zorgen voor duurzame ontwikkeling van de landbouwsector, opvoering van de landbouwproductie, dat de agrarische sector tot voedselproducent en leverancier van het Caribischgebied werd, productieverhoging van niet traditionele gewassen, waaronder soja, mais en sierbloemen en verlaging van de kostprijs door introduceren van efficiënte productiesystemen.

Randjietsing wil weten waar deze doelen van LVV zijn gebleven. Hij vindt dat er praktisch niets is gerealiseerd. Terwijl de begroting wordt goedgekeurd, voert de minister van LVV slechts 18% van de begroting van uit.

Import

Suriname importeert nog steeds 60% van het kippenvlees dat we zelf nuttigen, we importeren koeien voor eigen consumptie, we importeren sinaasappelen en groenten voor eigen consumptie, we importeren melk en melkproducten en we importeren uien die hier goed groeien. Er is sprake van een volledig mislukt agrarisch beleid, vindt Randjietsing.

“We hebben alle mogelijkheden om deze importen te vervangen, de begroting is goedgekeurd, maar de minister voert het niet uit. De mogelijkheden zijn gebleven in de dromen van de president. Er is geen beleid gekomen. Er is niets uitgevoerd”.

OW

Het ministerie van Openbare Werken(OW) heeft van het goedgekeurd gekregen bedrag voor beleidsprogramma’s slechts 13,5% uitgevoerd voor bouwkundige werken in 2014 en voor civiele werken slechts 26,1%.

Ook dit is ernstig wanbeleid van het ministerie van OW. Het is volgens Randjietsing te begrijpen waarom een eenvoudige kleidam te Weg naar Zee moest doorbreken; het moest doorbreken omdat maar slechts 26% van het beleid wordt uitgevoerd. Dit terwijl de minister van OW een bedrag van SRD 748 miljoen goedgekeurd krijgt daaruit slechts 26% realiseert.

Uitgaven wanbeleid

Via de media lezen we dat Staatsolie exploratieactiviteiten moet temperen, omdat die middelen nodig zijn voor uitgaven, vervolgt Randjietsing. Ook dit is volgens hem het resultaat van het wanbeleid met betrekking tot de uitgaven.

Terwijl goedgekeurde bedragen in de begroting niet worden besteed voor de belangen van het volk, wordt ruim US$ 500 miljoen uit onze reserves verkocht in 2 jaar tijd, 10.000 kg goud wordt verkocht.

Randjietsing wil weten wat de tegenwaarde van deze US$ 500 miljoen is die verkocht is. De regering moet het parlement komen vertellen wie deze bedragen en het goud heeft opgekocht.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.