fbpx
Facebook Pagelike Widget

500 repatrianten nog in het buitenland

GFC NIEUWS- Momenteel vertoeven nog ongeveer 500 repatrianten in het buitenland.

Deze bevinden zich voornamelijk in Nederland en de Verenigde Staten. Het grootste deel van deze groep bevindt zich in Nederland. Deze informatie heeft epidemioloog Radjesh Orie gedeeld tijdens de Covid-19-persconferentie.

De epidemioloog zegt dat voor wat betreft reizigers die binnenkomen de volgende regels gelden. Personen die komen uit Nederland gaan in thuisquarantaine. Personen die komen uit andere landen gaan in overheidsquarantaine.

Volgens de huidige Covid-cijfers zijn er 450 personen in isolatie, 69 in ziekenhuizen en 7 in de ICU. Het gaat in deze dus om positief geteste personen.

Momenteel bevinden meer dan 1.400 personen zich in thuisquarantaine. Deze zijn personen die in contact zijn gekomen met Covid-19 positief geteste individuen. “Degenen die zich thuis niet kunnen afzonderen, worden in overheidsquarantaine geplaatst”, aldus de epidemioloog.

Dokter Orie zegt dat ernaar gestreefd wordt om deze week wederom mobiele Covid-19-testen uit te voeren. De RGD beschikt nu ook over mobiele test units op elf plekken. “De procedure daar is ietwat anders. De mogelijkheid om daar te stappen en je te laten testen is er nu niet.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…