fbpx

500.000 mensen in Suriname zijn 'experts' en weten alles veel beter

INGEZONDEN- Meer dan een half miljoen mensen in Suriname noemen zich een expert en leven in de veronderstelling dat ze bijna alles beter weten.

Vooral als het gaat over de wijze waarop het land bestuurd zou moeten worden denken talrijke mensen in Suriname dat ze de wijsheid in pacht hebben. Maar ook over andere gecompliceerde aangelegenheden leven een heleboel met de verkeerde gedachte dat ze kennis van zaken hebben.

Dat is althans de indruk die ik krijg als ik zo de reacties lees van mensen op sociale media. In feite is sociale media een smerige beerput vol onzinnige commentaren. Vooral omdat die gegeven worden door personen die pretenderen kennis van zaken te hebben, wat dikwijls integendeel het geval is.

Zo las ik recent nog hoe mensen reageren op een mijns inziens zeer goed initiatief van de overheid om onderwijslessen te verzorgen op de televisie. Ook is voorgesteld dat leerkrachten Whatsapp groepen moeten creëren om zo leerlingen te kunnen begeleiden.

Elk mens met een beetje gezond verstand zou dit project moeten toejuichen. Maar toch lees ik zoveel negatieve reacties van de zogenaamde experts -de burgers die pretenderen alwetend te zijn- die alleen maar kritiek weten te leveren.

OOK INTERESSANT
Ouderenzorg-werker Nyamad Moenna: Laat alleenstaande weduwen en weduwnaren niet verpauperen en vereenzamen

Het schijnt nooit goed te kunnen zijn voor velen die kennelijk verzuimen het gezond verstand te laten prevaleren. Ik durf te stellen dat de meerderheid critici niet eens een middelbare opleiding achter de rug hebben en niet eens in staat zijn hun eigen huishouding ordentelijk te managen.

En dat merk ik bij veel serieuze onderwerpen. De meest stupide opmerkingen van mensen die totaal geen weet hebben van zaken zie ik voorbij gaan.

Ik doe een beroep op deze personen om zich voortaan liever te onthouden van het leveren van commentaren. Als je ergens geen verstand van hebt, schrijf liever niets op. Reageer niet! Verdiep je eerst heel goed in het onderwerp in plaats van onzinnig te reageren want je zet jezelf alleen maar voor schut. Maak de smerige beerput op sociale media niet groter dan die al is.

Drs. J. Kerto 

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.