fbpx

50 jaar taekwondo in Suriname

De Surinaamse Taekwondo Associatie (STA), onder leiding van Romeo Rolador, heeft het 50-jarig jubileum van de taekwondo sport in Suriname gevierd. De bijbehorende toespraken en huldigingen waren deel van de viering en hebben op dinsdag 30 oktober, in de Congreshal plaatsgevonden.

Voorzitter Rolador is in zijn toespraak ingegaan op het historisch traject van de taekwondo sport in Suriname. Ook heeft de voorzitter van het Surinaamse Olympisch Comité (SOC), Ramon Tjon A Fat, een uiteenzetting gegeven over de ontwikkeling van Taekwondo.

Minister Lalinie Gopal, van Sport- en Jeugdzaken, vindt het behalen van een jubileum een mijlpaal. Het markeert volgens haar de grens van het verleden en de toekomst. Na 50 jaar kan er geconcludeerd worden dat er zowel nationaal als internationaal bekendheid is verworven voor deze sport.

OOK INTERESSANT
DNA-commissie Mensenrechten: Waken voor sentimenten die aanzetten tot haat, intolerantie, discriminatie en racisme binnen samenleving

De jaarlijkse Suriname open, de reguliere club kampioenschappen, de US open taekwondo en de ODESUR hebben een belangrijke bijdrage aan geleverd. Dit zijn meetmomenten voor de kwalificaties voor onder andere de Olympische Spelen in Tokyo, Japan in 2020.

Namens de regering heeft de minister de felicitaties uitgebracht aan de Surinaamse Taekwondo gemeenschap met dank aan degenen die zich inzetten om de sport tot ontwikkeling te brengen.(GFC)