5 redenen waarom je partner is vreemdgegaan

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Erachter komen dat je partner vreemd is gegaan kan erg pijn doen…. Onderzoekers bekeken de reden achter overspel.

De studie werpte een blik op de motivatie achter het vreemdgaan van bijna 500 mensen.

Niet meer verliefd

Het gevoel van verliefdheid zorgt in de beginfase van een relatie voor diverse positieve en spannende emoties, maar de intensiteit van het gevoel wordt vaak geleidelijk aan minder.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Meisjes in Suriname die op jonge leeftijd al bezig zijn met mannenrelaties beter opvoeden

Als deze zogeheten ‘honeymoon’ fase niet overslaat in houden van een persoon, zul je misschien aanvoelen dat er ‘geen liefde’ tussen jullie twee is. Een liefdeloze relatie zou iemand kunnen motiveren om ‘echte liefde’ te willen ervaren door vreemd te gaan en mogelijk met iemand anders het gevoel op te wekken.

Geen aantrekkingskracht

Vaak blijven mensen in een relatie met hoop op verbetering, vooral als de relatie op zich gewoon goed is en er kinderen in het spel zijn.

Je aangetrokken voelen tot je partner is enorm belangrijk, en mensen die in een monogame relatie zitten met iemand die ze niet aantrekkelijk vinden zullen het vaak moeilijk hebben om de drang tot vreemdgaan te bedwingen.

Omgevingsfactoren

Als iemand zich in of op een bepaalde locatie of situatie bevindt zou de kans op vreemdgaan kunnen worden vergroot. Voorbeeld: je relatie loopt niet helemaal lekker en je voelt je onzeker. Je bevindt je op het werk en die collega die al een tijdje een oogje op je heeft probeert intiem met je te zijn.

In een normale situatie zou je er misschien niet op in gaan, maar je huidige situatie maakt de kans iets groter dat je de mist in gaat.

Verder zouden verscheidene scenario’s kunnen bijdragen aan overspel, zoals regelmatig uitgaan, alcohol drinken, werk waarbij je regelmatig in contact komt met mensen en een sterke emotionele of fysieke band opbouwt. Bijvoorbeeld masseurs en personal trainers.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Dames van plezier accepteren bonen en maïs als betaalmiddel

Boosheid en wraak

Vaak gaan mensen vreemd uit wraak of woede; hiermee wil de ‘gedupeerde’ aan zijn wederhelft laten merken hoe pijnlijk ontrouw kan zijn.

  • Frustratie wegens gebrek aan begrip van je partner
  • Boos op je partner die je onvoldoende aandacht geeft
  • Je wordt niet voldoende bevredigd, mentaal of fysiek.
  • Woede na (meerdere) ruzies

Verveling

Soms hoef je de reden achter vreemdgaan niet ver te zoeken. Wetenschappers plaatsen regelmatig vraagtekens bij traditionele relaties waarbij je enkel met één persoon bent (monogamie.)

Het zou kunnen zijn dat je geliefde wel van je houdt, maar dat hij of zij iets mist in de relatie. De één zou bijvoorbeeld een extreem laag libido kunnen hebben en de andere juist een erg hoge, of zou bepaalde voorkeuren in de slaapkamer kunnen hebben die niet in vervulling kunnen worden gebracht door de huidige partner.

Ook bestaat de mogelijkheid dat je man of vrouw simpelweg de liefde wilt bedrijven met meerdere mensen, en niet in staat is monogaam te zijn. Hierover kan je het beste afspraken maken met elkaar.

Overige berichten