5 leuke dingen om te doen wanneer je uit bed rolt

Van citroenwater drinken tot marathons lopen voor 8 uur ’s morgens. Het komt deze keer allemaal niet aan bod. De dingen die je in de ochtend doet, kunnen een groot verschil hebben op je humeur. Zit je ochtendroutine in een sleur? Zo krijg je er weer beweging in.

Probeer je telefoongebruik te beperken

Bekijk jij Instagram en Facebook alsof ze de krant waren? Je bent niet alleen. Geen technologie voor het slapengaan en bij het ontwaken is de beste manier om gezond te leven.

Gebruik een foam roller

Kan jij in het ochtenddauw al snel enkele kilometers verslinden met je sportschoenen aan? Proficiat! Voor zij die nog liever even snoozen kan een foam roller gebruiken een goede start van de dag zijn. Wanneer je gaat foam rollen ga je je bloedcirculatie op gang brengen en jezelf een mini massage geven.

Plan een cadeautje voor jezelf in

Ontbijt jij elke dag met de lekkerste croissantjes van de bakker op de hoek? Lucky you. Toch toonde onderzoek aan dat wanneer je iets lekkers gaat inplannen, je het ook lekkerder en leuker gaat vinden dan wanneer je het nu meteen opeet.

Dus in plaats van jezelf meteen te belonen omdat je toch -na vijf keer snoozen- bent opgestaan, probeer je leuke momenten te plannen. Zo heb je meteen iets om naar uit te kijken.

Geef een plant water

Naast zorgen voor jezelf is een hart hebben voor iets anders erg belangrijk. Of het nu een puppy of plant is, het is belangrijk dat de hele ochtend niet om jou draait.

Maak van je ochtendroutine een feestje

Was je gezicht met ritme. Masseer je dagcrème in op het nummer. Onderzoek bracht aan het licht dat naar muziek luisteren met een sterke bas je een sterker gevoel geven dan wanneer je naar andere genres luistert.