5-jarige Arush uit Suriname niet overleden

GFC NIEUWSREDACTIE- De 5-jarige Arush Lachan uit Suriname, die afgelopen maand voor medische behandeling vertrok naar Nederland, is niet overleden.

Op social media circuleert een bericht dat het jongetje is overleden, maar dit wordt ontkracht door de organisatie die een crowdfundingsactie startte.

Sinds zijn geboorte heeft Arush een afwijking waarvoor er een drain is geplaatst in zijn hoofd. De afgelopen jaren is Arush veelvuldig geopereerd in Paramaribo. Recent is er echter weer een ontsteking ontstaan en hebben de ouders het vertrouwen in de huidige specialist in Suriname opgezegd.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Surinamers met pijnklachten beter en sneller geholpen met natuurlijke behandeling

Het was de wens van de ouders dat hun zoontje gezien en geopereerd zou worden in Nederland, op een goede professionele manier.

Hiervoor was de handtekening van de huidige arts nodig, die niet hieraan wilde meewerken en kwam er ook geen vergoeding vanuit de staatsverzekering/Armulof-regeling en moesten de ouders opdraaien voor de gehele rekening.

Er werd daarom een doneeractie opgestart, waardoor Arush en zijn familie naar Nederland konden afreizen.

“Een of andere malloot in Suriname zit te beweren dat Arush overleden is, en probeert zo geld af te troggelen bij mensen voor de uitvaart. MENSEN TRAP NIET ERIN! Arush is springlevend,” schrijft Rayeed Nasibdar.

De organisatie verzoekt om aangifte te doen, zodat de oplichter opgepakt kan worden.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten