fbpx
492 kilo cocaïne uit Suriname onderschept in Frankrijk

De Franse politie heeft 492 kg drugs uit Suriname in beslag genomen.

De drugs waren verstopt in een bananencontainer uit Suriname. De ontdekking werd gedaan door douaniers van het Franse Duinkerkein.

Volgens het ministerie van Overheidsmaatregelen en Overheidsrekeningen dateert de vondst van eind april, maar wordt nu pas bekendgemaakt. “Dit is de grootste cocaïnevangst die de Franse douane sinds begin 2019 deed”, zei minister Gérald Darmanin in een verklaring.

De waarde van deze drugs wordt geschat op meer dan 40 miljoen euro op de illegale markt.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.