fbpx
478 grondpapieren voor bewoners Para

GFC NIEUWS- Het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft grondpapieren verstrekt aan bewoners van Para.

Het gaat om 478 grondpapieren die overhandigd zijn aan bewoners die in sommige gevallen tientallen jaren op hun documenten hebben gewacht.

De uitreIking van deze papieren vond te La Vigilantia plaats.

Districtscommissaris Audrey Hankers die waarnam voor collega Armand Jurel van Para gaf aan dat mensen lang gewacht hebben op een stukje rechtszekerheid.

Ze feliciteerde de burgers met het feit dat ze de beschikking hebben gehad over hun papieren. De burgermoeder spoorde de districtsbewoners aan om naar het GLIS te gaan om hun perceel in te schrijven.

De rol van het commissariaat bij het verstrekken van grondpapieren is een adviserende naar het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer (RGB).

De burgermoeder keurt elke vorm van occupatie die ook heeft plaatsgevonden in het district Para af. Het is niet toegestaan en bovendien ook strafbaar.

RGB- directeur Leandra Woei stelde dat er stuken waren van 25 jaar terug die moesten worden afgehandeld wat betekent dat de kans groot was dat de juridische situatie van deze burgers was gewijzigd.

In vele gevallen moesten er additionele stukken worden ingediend. Het geeft haar een goed gevoel dat een grote groep Surinamers is geholpen.

Ricardo Panka, politiek coördinator van de Nationale Democratische Partij in Para gaf aan, dat het beleid van deze regering als het gaat om het recht van de Surinamer op het hebben van een stuk grond, totaal tot uiting komt.

De achterstand in gronduitgifte speelt al jaren, zegt Panka. Hij beseft dat mensen tientallen jaren hebben gewacht en dat die aanvragen zo snel als mogelijk worden afgehandeld.

De recente aanvragen worden volgens hem ook meegenomen, om zodoende een grote groep tegemoet te komen. Het blijft een uitdaging voor de regering omdat niet een ieder tevreden kan worden gesteld, aldus Panka.

Hij riep de mensen op die nog niet in aanmerking zijn gekomen voor de nodige documenten om nog wat geduld te betrachten. Er zijn wat uitdagingen als het gaat om gevallen waar er sprake is van occupatie. Daar moet er een oplossing voor gezocht worden.

Meer nieuws

101 personen geswabt, 98 Covid-negatief

GFC NIEUWS- Afgelopen etmaal zijn 101 Covid-testen uitgevoerd. 98 personen testten negatief. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

A-20: Het patroon van patronage

GFC NIEUWS- De benoeming van de First Lady in verschillende functies heeft voor grote beroering gezorgd. En terecht, want het is een schandelijke zaak. Dikke…

Winnaars Web Development Challenge 2020 bekend

GFC NIEUWS- De Datasur National Web Development Challenge 2020 is al achter de rug. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Ingezonden| Hoe is het in Godsnaam mogelijk?

GFC NIEUWS- Onder referentienummer 020028, gedagtekend 15 september 2020 werd door een officiële instantie, met name Het Honorair Consulaat van de Republiek Suriname in Nederland,…

Ramdin lanceert VN week in Suriname

GFC NIEUWS- Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft de VN week gelanceerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af…

Goede afspraken tussen Suriname en Guyana

GFC NIEUWS- Bij het recente ministerieel bezoek aan Guyana zijn goede afspraken gemaakt die binnen niet al te lange tijd verder zullen worden uitgewerkt. Dikke…

Actieve Covid-19 verder gedaald naar 79

GFC NIEUWS- Het aantal actieve Covid-19-gevallen in Suriname is 79. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Teveel zoetmakers nu ook gelinkt aan ADHD

GFC NIEUWS- Het gebruik van teveel fructose ( zoetmakers) wordt nu ook gelinkt aan ADHD( (attention deficit hyperactivity disorder), ook wel aandachtstekort-hyperkinetische stoornis of aandachtstekort-hyperactiviteitstoornis…

De waardigheid van vrouwen

GFC NIEUWS- Onmenselijke vormen van huiselijk geweld waarbij vrouwen het zelfs met de dood moeten bekopen, lijken vandaag de dag geen uitzondering meer te zijn….

CBB speelt in op klachten burgerij

GFC NIEUWS- Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) heeft kennisgenomen van de vele klachten van de burgerij met betrekking tot haar dienstverlening. Dikke mensen slanken…

19 nieuwe Covid-gevallen, 13 genezen

GFC NIEUWS- In 24 uur kwamen er 19 nieuwe gevallen bij. 21 patiënten zijn genezen verklaard. Het aantal actieve gevallen is gedaald naar 78. Dikke…