40-jarig bestaan mijlpaal voor SAO

GFC NIEUWSREDACTIE- Op 20 mei herdenkt de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) haar 40-jarig bestaan.

Directeur Joyce Lapar spreekt in haar felicitatieboodschap van een mijlpaal.

Zeker als teruggeblikt wordt op het aantal cursisten dat hun certificaat heeft kunnen behalen, de netwerken die zijn opgebouwd en verder verstevigd, het aanbod van de trainingen, de projecten die uitgevoerd zijn ten behoeve van derden en het uitvoeren van sociale activiteiten die passen binnen het beleidskader van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), waar de SAO onder ressorteert. Kortom, de dienstbaarheid vanuit de SAO is behoorlijk vergroot!

Merkbaar is dat steeds meer particuliere bedrijven een beroep doen op de SAO om aan hun werknemers vaktrainingen op maat te verzorgen. Echter staat de stichting wel voor een hele grote uitdaging als gevolg van de COVID-19 pandemie.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Te lang werken zorgt voor vroegtijdige dood

De vaktrainingen die gedurende reguliere werktijden worden verzorgd worden steeds onderbroken ter voorkoming van verdere verspreiding van het virus.

Ook de avondtrainingen kunnen vanwege de aangepaste ″lockdown″ tijden geen voortgang vinden. De bedrijfstrainingen en uitvoering van projecten (trainingen op maat) vinden zoveel mogelijk wel voortgang.

De ontstane situatie dwingt eenieder en met name het SAO-team om steeds meer creativiteit aan de dag te leggen.

De daadwerkelijke stap naar ″blendid″ trainingen zal nu een feit moeten zijn, ondanks het deels ontbreken van voldoende equipement, digitale skills en internetconnectie op elke gewenste afdeling.

De toekomst van de SAO zal zich volgens de directeur moeten kenmerken door meer innovaties toe te passen, waarbij nog meer doelgroepen aanbod zullen komen.

Het aanbod van vaktrainingen verruimd/ opgesplitst zal worden toegespitst op de vraag vanuit de arbeidsmarkt in relatie tot de steeds verder globaliserende wereld.

Overige berichten