fbpx

4 nieuwe Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Slechts 4 personen zijn in 24 uur positief getest op Covid-19.
Het aantal actieve gevallen is gedaald naar 28, nadat 3 coronapatiënten die genezen zijn verklaard naar huis mochten.
Het voorbije etmaal zijn 165 testen uitgevoerd. Alle 4 besmettingen waren in Paramaribo.
Het aantal personen in quarantaine is toegenomen. 607 personen (vakantiegangers) zijn in quarantaine. Eerder op de dag meldde het Outbreak Management Team (OMT) dat het in quarantaine zetten en houden, met name van reizigers uit Nederland problematisch blijft: men kan/wil niet naar een zelf betaald quarantaine hotel of thuisquarantaine met zelf betaalde bewaking. Dit heeft tot gevolg dat het BOG niet in staat is om de grote aantallen reizigers te controleren. Het gevaar voor de import en ongecontroleerde besmettingen in Suriname is dus erg reëel aan het worden.
De bevolking derhalve opgeroepen om ook mee te helpen met het scherpe toezicht op familieleden die reizigers zijn uit gebieden waar de COVID-19-transmissie hoog is (Nederland, andere Europese landen, USA). Deze mensen moeten thuisblijven gedurende 10 dagen na aankomst, mond- en neuskap ophouden en afstand houden. H
et houden van grote (dans) feesten is vooralsnog verboden. Vooral in aanwezigheid van mensen die pas zijn teruggekeerd uit landen waar de covid-19 overdracht hoog is (Nederland, USA) kunnen dergelijke feesten ‘mass-spreading events’ worden voor het coronavirus.

BEKIJK OOK
Wat houdt de Surinaamse ontwikkeling tegen?