4-jarige jongen rijdt weg met auto overgrootvader om snoep te kopen

Een 4-jarige jongen uit de VS kroop vorige week achter het stuur van de SUV van zijn overgrootvader om zélf wat snoep te gaan halen in de winkel van het tankstation.

Het hoofd van de jongen kwam nauwelijks boven het stuur uit, maar dat belette hem niet om weg te rijden met de SUV. De hoog opgehangen sleutels van de auto had hij toch kunnen bemachtigen met behulp van de wandelstok van zijn overgrootvader.

“Ik heb nog nooit zo’n jonge bestuurder betrapt”, zei agent Mark Boerboom aan Fox9. Zijn ritje verliep wel niet zonder brokken. Sebastian had eerst door enkele straten in zijn wijk in Blaine gereden, om dan de drukke University Avenue op te gaan. Dat was rond 8.30 uur ’s morgens tijdens spitsuur.

Het jongetje reed met een snelheid van 15 à 25 km/uur naar de parking van het benzinestation. “Dit had ernstiger kunnen aflopen”, verklaarde Sebastians overgrootvader, Roy Becker achteraf. “Hij had kunnen botsen. Hij droeg geen gordel. Dit had kunnen uitdraaien op een begrafenis.”

Hoe de jongen er op zijn leeftijd in slaagde de wagen aan de praat te krijgen? “Hij houdt alles in het oog wat de mensen doen om het daarna zelf te proberen”, aldus Becker.

Gelukkig bleef de schade beperkt tot het rammen van enkele brievenbussen en een boom, waarbij een stuk bumper van de wagen in de tuin van een buur terechtkwam. Niemand raakte gewond.

De autosleutels gaan ten huize Becker voortaan wel achter slot en grendel.

Overige berichten