fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

4 Gouden regels om niet besmet te raken met het coronavirus

GFC NIEUWS- Er bestaat bij verschillende personen nog veel onduidelijkheid over de wijze waarop men besmet kan raken met het potentieel dodelijke coronavirus. Experts geven veel informatie die ook nog eens vaker gewijzigd is. Maar welke zijn de gouden regels om niet besmet te raken met dit virus?

Na maanden lering te hebben getrokken uit de coronapandemie zeggen Japanse en Amerikaanse experts dat de volgende 4 gouden regels van belang zijn en bovendien makkelijk te onthouden zijn. De regels zijn kort en helder.

1. Ben je in een gesloten ruimte met anderen of waar anderen zijn geweest? Houdt ramen/deuren zoveel mogelijk open zodat er voldoende geventileerd kan worden. De kans om besmet te raken met het potentieel dodelijke coronavirus is veel groter in gesloten gekoelde ruimten zoals druk bezochte supermarkten, restaurants en kantoren. Besmettingen daar zijn mogelijk, ook al houd je ruim voldoende afstand van elkaar.

Vanuit de wetenschap is evenwel aangetoond dat mensen bij spreken, hoesten, niezen en zingen onder andere microdruppels -aerosols- uitscheiden, die veel langer in een ruimte blijven zweven en daarbij in contact komen met vrijwel alle mensen in die ruimte.

OOK INTERESSANT
Bedrijfsleven gaat IMF-programma helpen monitoren middels Economic Oversight Board

De experts zijn er nu steeds meer van overtuigd dat gesloten ruimten beter geventileerd moeten worden zodat de microdruppels niet te lang in de lucht blijven hangen. De microdruppels zijn qua gewicht erg licht. Door beter de ventileren zijn deze snel opgelost en vormen geen gevaar meer.

2. Was of desinfecteer DIRECT je handen zodra je iets hebt aangeraakt dat ook door anderen is vastgepakt! Was je handen vaak en DIRECT!

3. Houdt minstens 2 meter afstand van anderen! Zowel binnen en in de buitenlucht.

4. Was of desinfecteer alles wat door anderen is of kan zijn aangeraakt als je van plan bent deze ook aan te raken. Bijvoorbeeld boodschappen, munten, boodschappenwagens, tafels, leuningen, knopjes, hendels en dergelijken.

Zie ook dit bericht>>https://www.gfcnieuws.com/coronabesmetting-veel-groter-risico-in-gekoelde-drukke-winkels-restaurants-en-kantoren/