fbpx

4 doden erbij door covid-19

GFC NIEUWS- Vandaag zijn er vier personen bijgeschreven op de lijst van coronadoden in Suriname.Tomba advertentie | GFC NieuwsHet totaal aantal mensen in ons land dat het leven heeft gelaten na besmetting met het potentieel dodelijke virus is 46.

Ook het aantal besmettingen neemt gestaag toe. Steeds meer internationale experts wijzen erop dat de meeste besmettingen plaatsvinden in gesloten ruimtes waar niet goed geventileerd wordt. In deze ruimtes is het houden van 2 meter afstand van elkaar niet voldoende.

RAMEN MOETEN OPEN, BETER VENTILEREN

Bij ademen, praten, hoesten, schreeuwen, zingen, gapen en niezen komen er aerosols/microdruppeltjes vrij die het coronavirus van een besmet persoon kunnen bevatten en urenlang in de lucht kunnen blijven zweven en zich vervolgens vele meters verder kunnen verplaatsen.

Een afstand van 2 meter bewaren is in deze gevallen dus helemaal niet afdoende! De aerosols dringen diep de longen binnen waar het coronavirus zich sneller en makkelijker kan vast nestelen. Deze besmettingsroute zorgt voor veel heftigere klachten, laten steeds meer topexperts weten.

BEKIJK OOK
Politie ontdekt ruim 40kg coke bij woning 65-jarige man die dood werd aangetroffen op de Afobakaweg

Al maanden laten honderden topexperts weten dat de meeste besmettingen plaatsvinden door de microdruppels/aerosolen in niet goed geventileerde binnenruimtes zoals kantoren, restaurants, slagerijen, winkels en dergelijken. “De ramen moeten open voor betere ventilatie”, waarschuwen ze wederom.

Door ramen open te houden, dus bij beter ventileren, kunnen veel besmettingen worden voorkomen omdat de aerosols dan snel worden opgelost. Ook de airco’s moeten beter afgesteld worden, de lucht moet niet recirculeren. Er moet verse lucht van buiten naar binnen worden aangevoerd. Het probleem is echter dat het met de meeste airco’s niet mogelijk is.

De deskundigen wijzen overheden in alle landen erop, niet langer te wachten op de extreem trage instructies van gezondheidsorganisaties. “Wacht niet op late instructies, maar informeer uw volk direct om beter te ventileren door onder meer ramen open te houden”, stellen ze.

Het advies is: beter ventileren, de ramen van gesloten ruimtes moeten open!