4 doden en 3 zieken binnen Amerikaanse familie na besmetting met coranavirus

GFC NIEUWS- Het om zich heen grijpende coronavirus heeft deze week ongenadig hard toegeslagen in een Amerikaanse familie.
Een moeder (73) en drie van haar volwassen kinderen raakten besmet en kwamen kort na elkaar te overlijden. Familieleden zijn verbijsterd en doen een oproep aan andere Amerikanen. “Koester elke seconde en minuut die jullie samen hebben.”
De 73-jarige Grace Fusco en drie van haar volwassen kinderen overleden aan de gevolgen van het coronavirus, nadat ze samen een grote familiebijeenkomst hadden bezocht.
Drie van de acht overlevende broers en zussen raakten ook besmet en liggen momenteel in quarantaine in het ziekenhuis.
Bijna twintig familieleden verblijven nu in thuisquarantaine en wachten op de uitslagen of zij ook besmet zijn met het virus.
Rita Fusco-Jackson, een 55-jarige katholieke onderwijzeres, stierf vorige week vrijdag en is het jongste dodelijke slachtoffer van het gezin. Ze had geen onderliggende gezondheidsproblemen, maar raakte wel in mum van tijd ernstig verzwakt door het coronavirus.
Haar broer Carmine Fusco stierf woensdag, uren later gevolgd door zijn moeder, Grace Fusco.
Grace Fusco stierf zonder te weten dat twee van haar kinderen al waren overleden aan het dodelijke virus. Haar zoon Vincent Fusco overleed donderdag in hetzelfde ziekenhuis waar zijn moeder was overleden, waarmee de teller op vier komt te staan.
Volgens familielid Paradiso Fodera zijn circa twintig familieleden die hetzelfde diner bijwoonden nu in thuisquarantaine en wachten ze al bijna een week op de resultaten van het onderzoek.
Een nicht van Fusco-Jackson kan het allemaal amper bevatten. Ze schreef haar verdriet van zich af in een hartverscheurend relaas op Facebook. “Afgelopen donderdag ging ik slapen met tien tantes en ooms. Een dag later werd ik wakker en ontdekte dat ik er nog maar negen had. Een paar minuten geleden kwam ik erachter dat ik er maar 8 heb”, schrijft ze. “Koester elke seconde en minuut die jullie samen hebben.”
Het coronavirus is ondertussen in alle vijftig staten van de Verenigde Staten vastgesteld. West Virginia was de enige staat die tot voor kort nog longvirusvrij was, maar daar kwam deze week verandering in.
Het aantal mensen in de VS dat geïnfecteerd is met het coronavirus ligt nu ruim boven de 6000. Er zijn inmiddels ruim honderd Amerikanen aan de gevolgen ervan overleden.

Overige berichten