4 dingen die je nog niet wist over de menopauze

Eerst en vooral is het nodig dat je de eerste tekenen van de perimenopauze herkent (periode die aan de menopauze vooraf gaat, gekenmerkt door een verandering in het menstruatiepatroon). Voordat je een bloedonderzoek overweegt, kan je deze test doen. Jouw arts of gynaecoloog kan je uiteraard adviseren.

Verder is het belangrijk om antwoorden te vinden op jouw vele vragen rond de menopauze (een ander geluid dan de mening van je vriendinnen, die je bezorgdheden al dan niet delen!).

De ‘ongewenste effecten’ van de hormonale veranderingen die vrouwen rond hun vijftigste doormaken, kan je tegengaan met natuurlijke alternatieven. Sérélys, een natuurlijk voedingssupplement op basis van gezuiverde stuifmeelkorrelextracten, is aangewezen tegen typische menopauzeklachten zoals nachtelijk zweten, de beruchte ‘opvliegers’ en stemmingswisselingen. De niet-hormonale werking is wetenschappelijk aangetoond en dus is Sérélys veilig voor alle vrouwen.

Om de menopauze te benaderen met een flinke dosis humor en subtiele zelfspot bevelen we tenslotte het nieuwe boek “Menopower” aan van Martine Prenen. Deze grappige verhalenbundel maakt komaf met alle clichés (die ondanks alles standhouden!) over vrouwen van 50+.(gezondheid.be)

Overige berichten