'38- jarige basisschoollerares die na coronabesmetting is overleden had geen onderliggende klachten'

GFC NIEUWSREDACTIE- De 38- jarige lerares die onverwacht is overleden nadat ze op school besmet was geraakt met het coronavirus, had volgens informatie geen ernstige onderliggende klachten.

De schoolleiding heeft in een verklaring uitgelegd dat de dood van de jonge vrouw, die nog in de bloei van haar leven was, als een enorme schok is aangekomen.

De leerkracht was werkzaam op een basisschool in Bergschenhoek, Nederland. Op de school zijn er bij tenminste negen leerlingen coronabesmettingen vastgesteld. Het zou gaan om de besmettelijkere variant uit Engeland.

Intussen wordt ook in Suriname een discussie gevoerd om de basisscholen in ons land, net als in Nederland en andere landen, voorlopig gesloten te houden. Verontruste ouders zeggen aan GFC dat de regering liever het zekere voor het onzeker moet nemen. Ze hebben de vrees dat ook de nieuwe virusvariant in Suriname rondwaart.

Kinderen zijn ook vatbaar voor deze virusstam en zouden een rol kunnen spelen bij besmettingen. Volgens researchers is het niet uitgesloten dat ze bovendien dezelfde ernstige COVID- klachten als volwassenen kunnen ontwikkelen.

Overige berichten