fbpx
37- jarige vrouw uit Paramaribo wordt geplaagd door schoonfamilie omdat ze haar urine niet kan inhouden

GFC NIEUWS- Dat er nog mensen zijn die de spot drijven met andermans ziekten, kwalen of tekortkomingen, wordt weer bewezen. Een 37- jarige vrouw uit Paramaribo die na haar derde bevalling incontinentieklachten heeft ontwikkeld, wordt door enkele familieleden van de zijde van haar man geplaagd vanwege haar gênant medisch probleem.

Het pestslachtoffer heeft hulp gezocht bij de vrouwenbeweging van de G.H. Internationale Foundation. Jennifer Atmo, voorzitter, zegt aan GFC Nieuws dat de vrouw haar het probleem huilend heeft verteld en dat ze erg moeilijk met de pesterijen weet om te gaan.

Atmo vindt het onvergeeflijk dat er personen in ons land rondlopen die op zo’n harteloze wijze omgaan met klachten van anderen.

“In plaats van de vrouw moed in te spreken en oplossingen te zoeken, gaat men haar pesten door op familiebijeenkomsten grappen te maken, te lachen en aan anderen die dat niet hoeven te weten, te laten merken welke klachten ze heeft door opvallend luid in hun bijzijn te vragen of ze schone luiers aan heeft”.

“Zij heeft het al moeilijk genoeg met het feit dat ze haar urine niet goed kan inhouden en om die reden luiers moet aantrekken. Het was ook nergens voor nodig dat haar echtgenoot zo’n gênant privéprobleem gaat delen met zijn familie”, stelt de voorzitter van de vrouwenbeweging.

Atmo zegt verder aan GFC dat de vrouw speciale oefeningen had gekregen voor haar bekkenbodemspieren. De vrouwenbeweging heeft echter een specialist in Nederland benaderd voor een second opinion. Op basis van zijn instructies zal het slachtoffer additionele oefeningen doen in een poging de incontinentie te verhelpen.

De voorzitter wil doelbewust via de media een verzoek doen aan een ieder, om geen grappen te maken of anderen te pesten vanwege ziekten of kwalen. “Dit is erg onfatsoenlijk en verwerpelijk gedrag waar de schoonfamilie zich schuldig aan maakt. Die moet zich diep schamen”, aldus Atmo.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…