fbpx
37 actieve Covid-19-gevallen bij Newmont

GFC NIEUWS- Momenteel zijn er in totaal 37 actieve Covid-19-gevallen bij goudmaatschappij Newmont waaronder werknemers en zakenpartners.

Het bedrijf laat in een persbericht weten dat geen van hen op de site is. 32 personen zijn momenteel hersteld van het virus.

Met de toename van het aantal Covid-19-gevallen in Suriname beheerst Newmont actief het risico op infectie
op de Merian-site. Het bedrijf gebruikt een strikt screeningsprotocol om ervoor te zorgen dat positieve
gevallen niet onopgemerkt blijven. Als onderdeel van het protocol worden werknemers die geïdentificeerd zijn
als directe contacten met bevestigde gevallen of vermoedelijke gevallen (“suspect cases”) veilig in quarantaine
geplaatst volgens BOG-richtlijnen.

Newmont heeft in een vroeg stadium een Covid-19-managementplan ontwikkeld om het risico van verspreiding
van het virus tot een minimum te beperken en de veiligheid van werknemers en contractors op site te
waarborgen.

Het plan wordt regelmatig geëvalueerd en is in overeenstemming met de protocollen van lokale en
nationale gezondheidsautoriteiten.

Het bedrijf zal de geïmplementeerde preventieve maatregelen zoals sociale afstand, verplichte mond-neusbedekking, hygiëne controle voor reizen van en naar de site blijven handhaven en heeft het aantal medewerkers op de site aanzienlijk verminderd om het risico op verspreiding van Covid-19 nog meer tot een minimum te beperken.

Daarnaast heeft het bedrijf PCR-testmachines aangeschaft om regelmatig testen van alle werknemers en contractors mogelijk te maken. Momenteel worden logistieke werkzaamheden verricht voor het opzetten van laboratoriumfaciliteiten om testen te kunnen uitvoeren.

Het bedrijf erkent dat transparante communicatie en het nauw samen werken met werknemers, zakenpartners en de Newmont vakbond (Newmont Werknemers Organisatie) in deze moeilijke tijd een belangrijke factor is om de aanpak van het bedrijf op deze pandemie te kunnen managen.

Newmont Suriname zal passende maatregelen blijven nemen en samenwerken met autoriteiten om de gezondheid en het welzijn van onze werknemers, zakenpartners en gemeenschappen te beschermen.

Meer nieuws

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.