fbpx

367 bivakkerende vreemdelingen te Southdrain, politiecontrole opgevoerd

GFC NIEUWS- De afdeling Vreemdelingen Dienst van het Korps Politie Suriname heeft zich op 2 december georiënteerd te Southdrain, alwaar een groep bivakkerende vreemdelingen zich bevinden.
Bij verificatie zijn 36) bivakkerende vreemdelingen genoteerd, bestaande uit 236 mannen, 118 vrouwen en 10 kinderen met de Cubaanse nationaliteit en 1 man en 2 vrouwen met de Dominicaanse nationaliteit.
De meerderheid van de Cubanen is illegaal in het land zei minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, donderdag op een persconferentie. Ook blijkt dat steeds meer mensen zich aansluiten bij de groep te South Drain. De politiecontrole te Burnside is opgevoerd en zullen de illegalen worden aangehouden. Met de Guyanese regering is intussen gesproken over de ontwikkelingen aan de grens.
Aangezien de grenzen met de buurlanden nog steeds gesloten zijn, zal de veerverbinding in de komende dagen niet operationeel zijn. Suriname en Guyana werken er naartoe om de veerverbinding op 12 december weer open te stellen met inachtneming van de Covid-19-protocollen die beide landen zijn overeengekomen.
Het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) is donderdag tot twee maal toe uitgerukt naar South Drain om de groep te voorzien van onder meer voeding, water en sanitaire middelen.

BEKIJK OOK
70-jarige voetganger dodelijk aangereden aan de Indira Gandhiweg