35-jarige man bracht militair fatale slag toe

Het Arrestatie Team heeft woensdagavond rond 23.00 uur de 35-jarige verdachte Giovanni S. aangehouden en overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten voor doodslag.

Giovanni wordt ervan verdacht de 34-jarige autobestuurder Clifton van der Clous te hebben mishandeld, nadat hij een bromfietser op de weg naar Bigi Poika had aangereden.

De veroorzaker kwam op zaterdag 23 maart op de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo te overlijden.

De politie trof de autobestuurder Clifton die niet aanspreekbaar was in een recreatiezaal. Hij was vastgebonden en vertoonde letsels op zijn voorhoofd en rechterschouder. De bromfietsbestuurder was per eigen gelegenheid afgevoerd naar de RGD-poli te Bigi Poika.

Het slachtoffer Clifton, die militair bleek te zijn, werd door de Militaire Politie overgebracht naar SEH en liet kort na aankomst het leven. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet door de afdeling Kapitale Delicten en Militaire Politie.

Giovanni S. kwam tijdens het onderzoek in beeld. Hij was uitgeweken naar het binnenland. Na informatie te hebben uitgewerkt, kon de verdachte door het Arrestatie Team worden aangehouden op de weg naar Apoera.

De verdachte geeft toe het slachtoffer Clifton met een eind hout slagen te hebben toegebracht aan het hoofd. De obductie wees uit dat het slachtoffer door middel van een hard voorwerp slagen is toegebracht en heeft hij ten gevolge daarvan een schedelbasisfractuur opgelopen.

Overige berichten