fbpx
328 ton cassave opgekocht door Cassavefabriek

De cassavefabriek Innovatieve Agro Processing (IAP) heeft in de periode december 2013- maart 2015 328 ton cassave opgekocht.

Dit zegt minister Soeresh Algoe van Landbouw Veeteelt en Visserij(LVV).

De bewindsman wenst geen namen te noemen te noemen van boeren, maar zegt dat in totaal 85 boeren gecertificeerd zijn en cassave leveren aan de fabriek. Deze boeren zijn in de afgelopen periode getraind door deskundigen van IAP en LVV.

De boeren voldoen aan de internationale standaarden. Zij ontvangen 0,60 US dollar per kilogram cassave.

Om productie en afzet te garanderen heeft het bedrijf een samenwerkingsovereenkomst getekend met Meelmaatschappij De Molen.

Met deze gegevens weerspreekt Algoe berichten als zou de fabriek geen cassave opkopen en dat boeren verliezen lijden vanwege de loze belofte van de regering.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.