Jeugdestafettemanifestatie in Suriname

Op basis van afspraken die voorzitter Armand Zunder van de Nationale Reparatie Commissie Suriname(NRCS) in Caraïbisch verband heeft gemaakt zal de volgende Caricom jongerenestafettemanifestatie op 9 augustus aanstaande tijdens de Dag van de Inheemsen worden gehouden. In Suriname zal het dan precies 10 jaar zijn dat de dag van de Inheemsen in Suriname is geïntroduceerd.

Deze dag zal door de Caricom Reparatie Commissie(CRC) in samenwerking met de NRCS in het teken van reparaties voor de Inheemsen en nazaten van de Afrikanen worden herdacht. De verbondenheid tussen de Inheemse volkeren en de Afrikaanse volkeren zal op die dag centraal staan, terwijl de Inheemse volkeren van Suriname hun reparatieprogramma aan de Surinaamse regering en aan een vertegenwoordiger van de Caricom-staatshoofden zullen aanbieden.

Voorafgaand aan de jongeren estafettemanifestatie van 9 augustus zal Zunder in het kader van de herdenking van 1 juli, Keti Koti op 29 juni aanstaande, de resultaten van een historisch onderzoek presenteren over de desastreuze invloed van de Geoctroyeerde Sociëteit van Suriname op de toenmalige Surinaamse samenleving en de hedendaagse gevolgen van dat toenmalige beleid.(GFC)

Overige berichten