fbpx

325 contractors Rosebel nu brodeloos

GFC NIEUWS- 325 medewerkers die via intermediairs in dienst zijn bij Rosebel Gold Mines (RGM) zitten vanaf vrijdag zonder werk en zullen niet uitbetaald worden.

Dit zegt RGM in een persbericht.

“Vanwege bezorgdheid omtrent de veiligheid van personen, was het management van Rosebel Gold Mines, als gevolg van het incident dat zich op 28 juli heeft voorgedaan, genoodzaakt de actieve mijnoperaties met onmiddellijke ingang op te schorten, waardoor thans alleen de mill- en kampactiviteiten voortgang vinden”, schrijft het bedrijf.

“De veiligheid van alle werknemers heeft de hoogste prioriteit. Vanaf dat moment is alleen personeel dat noodzakelijk is voor de werkzaamheden nog aanwezig op het bedrijfscomplex. Rosebel werkt eraan haar bedrijfsactiviteiten zo snel als mogelijk te kunnen hervatten,” vervolgt het bedrijf.

De leiding benadrukt dat de situatie vooralsnog geen financiële gevolgen heeft voor het personeel in dienst van Rosebel Gold Mines.

De groep op wie deze situatie helaas wel een impact heeft, is op dit moment beperkt tot ongeveer 325 werknemers die in dienst zijn van intermediairs en te werk gesteld zijn bij Rosebel.

BEKIJK OOK
Politie onderzoekt dodelijk verkeersongeval Coronie

“Er is overleg gevoerd met de vertegenwoordigers van de intermediairs en daarbij is de huidige stand van zaken in de bedrijfsvoering uitvoerig met hen besproken.”

“Helaas heeft het bedrijf de intermediars moeten vertellen dat op grond van omstandigheden waar Rosebel geen invloed op heeft, met ingang van 15 augustus, van hun diensten (deels) geen gebruik zal kunnen worden gemaakt en dat per die datum de uitbetaling zijdens Rosebel aan de intermediairs ten behoeve van ongeveer 325 van hun werknemers wordt stopgezet.”

“Ondertussen wordt het overleg met de overheid en andere belanghebbenden voortgezet. Wij spreken de hoop uit dat met de ondersteuning en medewerking van alle belanghebbenden, in het belang van de werknemers, het bedrijf en de hele Surinaams samenleving, het mogelijk zal zijn de bedrijfsactiviteiten binnen de kortst mogelijke termijn te hervatten.”