32-jarige bromfietser eerste verkeersdode

De 32-jarige Soeradj, Lachman is op zondag 6 januari in het ziekenhuis overleden nadat hij op donderdag 3 januari was aangereden in het district Saramacca.

De politie kreeg op donderdag 3 januari de melding van een aanrijding aan de Mr. P. Chandishawweg tussen een bromfietser en een vrachtwagen waarbij er sprake was van zwaar lichamelijk letsels. Op de plek troffen de wetsdienaren het verkeersslachtoffer Lachman en de vrachtwagenchauffeur aan.

Volgens verklaring van de vrachtwagenchauffeur reden hij en Lachman in dezelfde rijrichting over de P. Chandi Shawweg. Zij kwamen vanuit Uitkijk.

Hij en zijn mede-inzittende merkten op dat de bromfietser Lachman geruime tijd zigzag over de weg reed. De vrachtwagen bevond zich achter Lachman.

Op een gegeven moment besloot hij om de bromfietser in te halen. Terwijl hij Lachman passeerde, zag hij in zijn linker zijspiegel dat de bromfietser plotseling naar rechts uitweek.

Lachman kwam tegen de linker achterzijde van de vrachtwagen aan en viel op het wegdek.

De bromfietser was niet aanspreekbaar en werd per ontboden ambulance naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo vervoerd, alwaar hij ter verpleging was opgenomen.

Het ontzielde lichaam Lachman is voor obductie in beslag genomen. Hij is de 1e verkeersdode van dit jaar, meldt het KPS.(GFC)

Overige berichten