fbpx
315 leerlingen behalen GO GLO 2020

GFC NIEUWS- Rotary Club Paramaribo Residence meldt een recordaantal leerlingen dat zij dit jaar huldigen tijdens GO GLO 2020.

Het aantal is gesprongen van 124 vorig jaar naar 315 leerlingen. De drive-thru vond plaats donderdag plaats op de parkeerplaats van Assuria. De best geslaagden, afkomstig van diverse glo-scholen in Suriname, zijn beladen met presentjes huiswaarts gekeerd.

Dit jaar hebben 5 leerlingen de beste resultaten landelijk gehaald. Ze hebben allen 68 punten behaald. De top 5 leerlingen zijn:

Bihariesingh, Yuvraj van de Mohamed A. Taus school
Marhe, Sarah van de OS Zinniastraat
Jokhoe, Sryan van de Nassy Brouwerschool
Idu, Rigel van De Vrije School
Banarsi, Leandro van de OS Devis Buiten.

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is enorm trots op de prestatie van de kinderen. Ze hoopt dat deze uitverkorenen hun medeleerlingen zullen helpen om ook zulke uitmuntende resultaten te behalen.

Leerlingen die aan GO GLO mee willen doen, moeten minimaal 60 punten hebben gescoord voor de zeven vakken.

Landelijk hebben ongeveer 11.000 leerlingen meegedaan aan de glo-toets.

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…