fbpx

31 personen vandaag positief getest op Covid-19

GFC NIEUWS- Vandaag zijn 31 personen positief getest op Covid-19. Hierdoor is het aantal actieve gevallen gestegen naar 214.

Het officiële aantal doden door het coronavirus in Suriname is gestegen naar 17, nadat een man die was opgenomen in het Regionaal Ziekenhuis Wanica, kwam te overlijden.

Op de website van het Nationaal COVID-19 Managementteam, www.covid-19.sr is er een ‘nieuwe’ categorie toegevoegd namelijk LTFU. De niet te bereiken patiënten zullen voortaan onder de tab “Lost to follow up/ migrated”.

Een groep Covid-19 positief geteste patiënten is niet te bereiken, voordat ze genezen kunnen worden verklaard van dit virus.

Het niet bereiken van deze groep heeft verschillende redenen. Het komt wel eens voor dat patiënten niet te vinden zijn op het opgegeven adres na het hebben afgestaan van een swab.

Verder kan vertrek naar het buitenland, met of zonder het melden van de gezondheidsautoriteiten een van de redenen zijn voor het niet kunnen bereiken van mensen onder de “nieuwe” categorie.

Voor een juiste weergave van het aantal actieve Covid-19-gevallen,zou deze groep moeten worden afgetrokken van het aantal actieve gevallen.

Overige berichten