fbpx

30 mannen, waaronder 11 tieners, betrokken bij groepsverkrachting 16-jarig meisje

GFC NIEUWS- De vermeende groepsverkrachting van een 16-jarig meisje heeft in Israël geleid tot enorme verontwaardiging.
Dertig mannen, waaronder 11 tienerjongens, hebben zich volgens Israëlische media in een hotel vergrepen aan de tiener. Premier Benjamin Netanyahu spreekt over een misdaad tegen de menselijkheid.
De politie doet nog onderzoek naar de zaak. Intussen zijn negen van de elf tieners opgepakt. Zij stonden naar verluidt geduldig in de rij buiten een hotelkamer in de stad Eilat tot het hun beurt was om het meisje te misbruiken. Ooggetuigen grepen niet in.
Israëlische politici hebben het misbruik scherp veroordeeld. “Dacht geen enkele man in deze groep aan een zus, dochter of goede vriendin”, vroeg oppositieleider Yair Lapid zich af. “Zei geen enkele man tegen zijn vrienden: stop, wat zijn we in vredesnaam aan het doen?”
De tiener heeft aangifte gedaan bij de politie. Een van de verdachten zou hebben bevestigd dat een grote groep mannen seks had met het meisje, maar zei ook dat van dwang geen sprake was.
Het land reageert geschokt, honderden sympathisanten van het slachtoffer gingen de straat op om hun afkeer te uiten. Vrouwen waren ruim in de meerderheid, sommigen onder hen maken deel uit van organisaties die zich inzetten voor vrouwenrechten. “Verkrachting is moord,” scandeerden de betogers in Tel Aviv. Ook andere slogans passeerden de revue. “Nee is nee. Welk deel van nee heb je niet begrepen? Schande!” klonk het onder meer.
De groepsverkrachting wordt ervaren als een van de meest schokkende in Israël in jaren. De politie zal beelden van beveiligingscamera’s gebruiken om alle daders te arresteren.

BEKIJK OOK
Bilateraal drugsoverleg tussen Suriname en Nederland