fbpx
Facebook Pagelike Widget

30 mannen, waaronder 11 tieners, betrokken bij groepsverkrachting 16-jarig meisje

GFC NIEUWS- De vermeende groepsverkrachting van een 16-jarig meisje heeft in Israël geleid tot enorme verontwaardiging.

Dertig mannen, waaronder 11 tienerjongens, hebben zich volgens Israëlische media in een hotel vergrepen aan de tiener. Premier Benjamin Netanyahu spreekt over een misdaad tegen de menselijkheid.

De politie doet nog onderzoek naar de zaak. Intussen zijn negen van de elf tieners opgepakt. Zij stonden naar verluidt geduldig in de rij buiten een hotelkamer in de stad Eilat tot het hun beurt was om het meisje te misbruiken. Ooggetuigen grepen niet in.

Israëlische politici hebben het misbruik scherp veroordeeld. “Dacht geen enkele man in deze groep aan een zus, dochter of goede vriendin”, vroeg oppositieleider Yair Lapid zich af. “Zei geen enkele man tegen zijn vrienden: stop, wat zijn we in vredesnaam aan het doen?”

De tiener heeft aangifte gedaan bij de politie. Een van de verdachten zou hebben bevestigd dat een grote groep mannen seks had met het meisje, maar zei ook dat van dwang geen sprake was.

Het land reageert geschokt, honderden sympathisanten van het slachtoffer gingen de straat op om hun afkeer te uiten. Vrouwen waren ruim in de meerderheid, sommigen onder hen maken deel uit van organisaties die zich inzetten voor vrouwenrechten. “Verkrachting is moord,” scandeerden de betogers in Tel Aviv. Ook andere slogans passeerden de revue. “Nee is nee. Welk deel van nee heb je niet begrepen? Schande!” klonk het onder meer.

De groepsverkrachting wordt ervaren als een van de meest schokkende in Israël in jaren. De politie zal beelden van beveiligingscamera’s gebruiken om alle daders te arresteren.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.