30-jarige motorfietser overleden na aanrijding

GFC NIEUWS– De 30-jarige motorfietser Lorenzo Veldkamp is woensdag overleden na een aanrijding met een personenauto aan de Zwartenhovenbrugstraat.

De politie van het bureau Centrum deed na de melding van de aanrijding de plek aan voor onderzoek waar de motorfietser Lorenzo Veldkamp met zware verwondingen op het wegdek werd aangetroffen.

Een ambulance werd ingeschakeld, die heel snel ter plaatse verscheen. Veldkamp was helaas al overleden. Een ingeschakelde arts stelde officieel zijn dood vast.

Uit het voorlopig politieonderzoek is naar voren gekomen dat de automobiliste en de motorfietser Veldkamp, vanuit tegenovergestelde richting over de Zwartenhovenbrugstraat reden. De autobestuurster kwam vanuit de richting van de Keizerstraat en Veldkamp kwam vanuit de richting van de Burenstraat.

Uit camerabeelden van het Command Center is te zien dat de autobestuurster ter hoogte van het Neumanpad een manoeuvre naar rechts maakt en haar auto tot stilstand brengt om het recht doorgaand verkeer niet te doorkruisen.

De beelden laten voorts zien dat Veldkamp manoeuvrerend tussen andere voertuigen komt aangereden vanuit de tegenovergestelde richting. Hij verliest de controle over zijn motorfiets en komt daarmee op de rijbaan te vallen waarna hij tegen de auto in kwestie op botst.

Veldkamp raakt daarbij zwaargewond met het gevolg dat hij kort daarna ter plaatse de geest geeft.
Het lijk van Veldkamp is hangende het onderzoek in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie in beslag genomen.

Deze zaak is voor verder onderzoek door de politie van het bureau Centrum overgedragen aan de Verkeersunit van Paramaribo.

Overige berichten