30-jarige autobestuurder negeert rood verkeerslicht en komt om na botsing met ander voertuig

GFC NIEUWSREDACTIE- De 30-jarige autobestuurder Ameer Khemai is in de avond van vrijdag 12 november op de kruising van de Zwartenhovenbrug- en de Keizerstraat komen te overlijden, toen hij door het rood verkeerslicht reed en in botsing kwam met een personenauto.

De politie kreeg omstreeks 23.19 uur de melding van een aanrijding met dodelijke afloop op voormelde locatie. Daar aangekomen troffen de wetsdienaren twee voertuigen met aanzienlijke materiële schade aan.

In het voertuig dat op haar rechter zijvlak was gekanteld, constateerden de politieambtenaren dat de bestuurder Ameer bekneld zat in het voertuig. Zijn mede-inzittenden waaronder een baby hebben letsels opgelopen.

De bestuurder van het ander voertuig, G.M. (21) reed alleen in zijn auto en klaagde van pijn over zijn hele lichaam. Per ontboden ambulance werden G.P. en de gewonden van het ander voertuig afgevoerd naar de afdeling Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Met behulp van de brandweer werd Ameer die geen teken van leven meer vertoonde uit het voertuig gehaald. Zijn ontzielde lichaam is door de politie ter obductie in beslag genomen.

Bij een ingesteld politioneel onderzoek kwam naar voren dat de 21-jarige bestuurder G.M. met zijn personenauto over de Keizerstraat reed. Hij kwam vanuit de richting van het politiebureau Centrum en reed richting de Frederik Derbystraat op.

De bestuurder Ameer reed met zijn autobus over de Zwartenhovenbrugstraat in de richting van de Nassylaan.

Gekomen op de kruising, gevormd door de Zwartenhovenbrug- en de Keizerstraat negeerde Ameer het rood verkeerslicht en reed door. Hij kwam in botsing met het voertuig dat door G.M. werd bestuurd.

Beide voertuigen sloegen over de kop met voor Ameer het noodlottig gevolg.

Het onderzoek van deze aanrijding wordt voortgezet door de wetsdienaren van de verkeersunit van Regio Paramaribo.