fbpx

30 jaar oude loopbrug oud Veerplein Meerzorg gerenoveerd

GFC NIEUWS- Personen die dagelijks gebruikmaken van het boottransport over de Surinamerivier zullen nu gebruik kunnen maken van een totaal vernieuwde houten loopbrug bij het oud Veerplein te Meerzorg.
De bijkans 30 jaar oude loopbrug heeft volgens Elfes Karsono, coördinator OW te Commewijne, haar nut bewezen aan voornamelijk de bevolking van Commewijne. Deze brug is belangrijk voor de passagiersboten, omdat het de kortste route is om Paramaribo te bereiken, gelet op de file die er tegenwoordig ontstaat over de Wijdenboschbrug. Verder zorgt het ook voor een stukje werkgelegenheid voor onder andere boothouders.
Sectie OW Commewijne voert in samenwerking met het districtscommissariaat Commewijne de werkzaamheden in eigen beheer uit. Ook de boothouders helpen mee bij de renovatie, waaronder het fysiek ondersteunen bij het onder andere vervoeren en dragen van de nodige materialen die dienen voor het herstel van de loopbrug.
De werkzaamheden verlopen vlot en de verwachting is dat de brug de eerste week van oktober kan worden opgeleverd. Tenslotte doet Karsono een dringend beroep op de bevolking om in deze crisistijd netjes en zuinig met de infrastructurele werken om te gaan zodat deze voor langere tijd mee kunnen.

BEKIJK OOK
Klant gaat ervandoor met geldtrommel winkelier