fbpx

30 contactpersonen 12e COVID-case in quarantaine

GFC NIEUWS- Van de man die eerder deze week als de 12e COVID-19 besmette case werd vastgesteld, zijn reeds 30 contactpersonen in beeld gebracht.
De mensen zijn nadat het resultaat van de man bekend was, meteen in overheidsquarantaine geplaatst. Dit laat directeur Cleopatra Jessurun optekenen tijdens de reguliere persconferentie van het COVID-19 Managementteam.
Het is vooralsnog onduidelijk of de besmetting op Surinaams grondgebied of in Frans-Guyana heeft plaatsgevonden. De man is sedert 29 april met andere Surinamers werkzaam geweest op de goudvelden te Asisikriki.
Directeur Jessurun zegt dat op vrijdag 29 mei een team met deskundigen van Volksgezondheid met twee helikopters naar Asisikriki zijn vertrokken om daar een volledige screening te doen van de mensen aldaar. Het team keert zondag terug.
De functionaris benadrukt dat met dit 12e geval erbij er nu nog niet over een bewezen community spreading gesproken kan worden. “Wat we wel hebben is een casus erbij met voor nu 30 contactpersonen en als die contactpersonen positief testen kunnen we al heel makkelijk praten over clusters”, aldus directeur Jessurun.
Ze zegt verder dat als blijkt dat er ook te Asisikriki besmette personen zijn, er dan over de gevreesde community spreading gesproken kan worden.

BEKIJK OOK
Jongeren ressort Tijgerkreek organiseren zich