3 verdwaalde jongens terecht

GFC NIEUWS- De politie van het district Saramacca kreeg op vrijdag 17 april de melding dat drie minderjarige jongens in het bos in het Wayambogebied waren verdwaald. De aangever verklaarde dat hij zich op een buitenverblijf langs de Wayamboweg bevond met zijn dochter, zoon en twee van diens vrienden.

De aangever ging op een gegeven moment een dutje doen. Toen hij wakker werd zag hij zijn zoon en de twee vrienden niet. Daartoe gevraagd gaf zijn dochter hem te kennen zij in het aangrenzende bos waren gegaan.

De aangever ging met vrienden op zoek naar de jongens die, 12-, 13- en 16 jaar oud zijn. Toen de jongens omstreeks vier uur in de middag nog niet gevonden waren, werd de politie ingeschakeld. Samen met de politie en militairen werd naar hen gezocht. De aangever zette zelf een helikopter in om de jongens vanuit de lucht op te sporen, helaas zonder succes

De volgende dag zaterdag 18 april omstreeks half twaalf in de morgen werden de drie verdwaalde jongens door de helikopterpiloot gesignaleerd langs een kreek in het bos.

Zodoende had het avontuur van deze drie jongens een goed einde. Zij gaven aan dat zij sporen van vermoedelijk een watervarken hadden gezien die zij volgden tot in het bos en toen zijn verdwaald. Op een paar schrammetjes na verkeren de jongens in goede gezondheid.

Overige berichten