fbpx
3 schoolkinderen Paramaribo- Noord bijna gewond of erger door uitstekende spiegel van bus

GFC NIEUWS- Het heeft maar een paar centimeters gescheeld of GFC had gister heel droevig nieuws moeten melden.

Drie schoolmeisjes die gisteren net na het middaguur aan de linkerzijde van de Thurkowstraat achter elkaar liepen, zijn door het oog van de naald gekropen. 

Een schrijfster van GFC die op dezelfde weg in de tegenovergestelde richting noord reed, zag het ongeval bijna gebeuren.

“De drie meisjes, ik schat ze tussen de 14 en 17 jaar, liepen achter elkaar op de weg, heel dicht bij de rand van het asfalt, richting het centrum van Paramaribo. Intussen kwam er een PG- bus met redelijk hoge snelheid van achter aangereden, voorzien van ver uitstekende achteruit kijkspiegels aan de zijkanten. Het scheelde slechts een centimeter of iets meer, of de spiegel van de bus had de meisjes hun hoofden met een harde klap geraakt”, legt ze uit.

Volgens haar hadden de meisjes het niet eens door dat ze vlak daarvoor bijna met hoge snelheid werden aangereden, wat vreselijke gevolgen zou kunnen hebben gehad. Nadat de bus voorbij reed, staken de drie de weg over alsof er niets aan de hand was.

De getuige doet het verzoek aan een ieder om voorzichtiger te zijn in het verkeer. Een ongeluk schuilt in een heel klein hoekje.

Foto ter illustratie.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.