fbpx

3 schoolkinderen Paramaribo- Noord bijna gewond of erger door uitstekende spiegel van bus

GFC NIEUWS- Het heeft maar een paar centimeters gescheeld of GFC had gister heel droevig nieuws moeten melden.

Drie schoolmeisjes die gisteren net na het middaguur aan de linkerzijde van de Thurkowstraat achter elkaar liepen, zijn door het oog van de naald gekropen. 

Een schrijfster van GFC die op dezelfde weg in de tegenovergestelde richting noord reed, zag het ongeval bijna gebeuren.

“De drie meisjes, ik schat ze tussen de 14 en 17 jaar, liepen achter elkaar op de weg, heel dicht bij de rand van het asfalt, richting het centrum van Paramaribo. Intussen kwam er een PG- bus met redelijk hoge snelheid van achter aangereden, voorzien van ver uitstekende achteruit kijkspiegels aan de zijkanten. Het scheelde slechts een centimeter of iets meer, of de spiegel van de bus had de meisjes hun hoofden met een harde klap geraakt”, legt ze uit.

BEKIJK OOK
Oplossingsgerichte aanpak probleem Brokopondo blijft uit, pakketten als zoethoudertjes

Volgens haar hadden de meisjes het niet eens door dat ze vlak daarvoor bijna met hoge snelheid werden aangereden, wat vreselijke gevolgen zou kunnen hebben gehad. Nadat de bus voorbij reed, staken de drie de weg over alsof er niets aan de hand was.

De getuige doet het verzoek aan een ieder om voorzichtiger te zijn in het verkeer. Een ongeluk schuilt in een heel klein hoekje.

Foto ter illustratie.