3 dingen die je beter tweedehands kunt kopen!

Uit gemakzucht kopen we vaak nog dingen nieuw wanneer het stuk is. Zelfs de moeite om iets te (laten) repareren, wordt steeds minder genomen. Zo wordt niet alleen onnodig geld verspild, maar ook voor het klimaat is dit geen goede keuze. Mocht iets echt niet meer te repareren zijn, dan is tweedehands kopen ook altijd nog een optie. Dit kent namelijk vele voordelen. Niet alleen is het in veel gevallen véél goedkoper, ook is het een stuk duurzamer. Nu geldt dit niet voor iedere aankoop, simpelweg omdat sommige zaken zich hier niet voor lenen. Denk bijvoorbeeld aan matrassen, vaak zijn deze al zo gevormd naar een lichaam dat het je welzijn niet ten goede komt wanneer je het nog een ronde mee laat gaan. Ook in het kader van hygiëne is een nieuwe kopen hierbij aan te raden. Maar andere zaken lenen zich hier juist perfect voor. Welke dat zijn? Lees snel verder.

  1. De kop eraf

Een auto is misschien wel hét item bij uitstek wat je tweedehands moet kopen. Een 2e hands auto is vaak vele malen goedkoper dan een nieuwe, ook wanneer er nog maar weinig mee is gereden en het vrijwel nieuw is. Het gat tussen nieuw en tweedehands is qua prijs bij auto’s gigantisch, de eerste jaren schrijven ze zeer snel af. Ook duurzame, hybride auto’s zijn tegenwoordig al volop verkrijgbaar in tweedehands variant. Dus een auto; koop die tweedehands. Maar wel altijd bij een betrouwbare dealer en niet via bijvoorbeeld marktplaats. Mits je zelf heel veel verstand hebt van de materie!

  1. Gadgets

Een nieuwe smartphone is natuurlijk ontzettend leuk om aan te schaffen, maar ook heel duur. Ook wanneer je dit via een abonnement doet betaal je dubbel en dwars de waarde ervan. Nu de ontwikkeling van smartphones niet meer zo snel gaat, zul je zien dat er weinig verschil zit tussen versie X en Y. Daarom is een refurbished smartphone of tablet kopen aan te bevelen. Deze worden verkocht door gerenommeerde bedrijven die het helemaal hebben gecheckt. Gewoon inclusief garantie en van de beste software voorzien. Maar tegen een fractie van de prijs!

  1. Meubels

Niet alle meubels lenen zich voor tweedehands aankoop, maar de meeste wel. Zeker wanneer je oog hebt voor kwaliteit verdient het aanbeveling deze tweedehands te kopen. Van bekende merken kun je soms prachtige tweedehands modellen op de kop tikken, ook wanneer er een scheurtje in het leer zit. Deze opnieuw laten bekleden doet het als nieuw lijken, en kent een waardevermeerdering van heb ik jou daar. Ook een oude kast een fris likje verf geven kan ontzettend de waarde verhogen. Kortom, maak hier een hobby van en tover oude -maar kwalitatief goede- meubels om tot ware pareltjes!

Tweedehands staat niet gelijk aan oud, troep en versleten. Juist niet! Vandaag de dag is dit juist een slimme én verantwoorde keuze. Investeer in een tweede ronde van een goed product, en je zult er duurzaam én financieel wel bij varen!