fbpx

3.4 miljard Nederlandse gulden die Suriname van Nederland kreeg is totaal verbrast

GFC NIEUWS- “Een groot deel van de ruim 3.4 miljard Nederlandse guldens die Suriname heeft ontvangen van Nederland in de periode na de onafhankelijk is totaal verbrast. Foetsie! Het land noch het volk heeft enige profijt hiervan gehad”.

“Het geld dat toen heel veel waarde had, is gestopt in onder meer nutteloze en totaal geflopte projecten zoals dat in West Suriname. De toenmalige Surinaamse regeerders waren voornemens een nieuwe stad daar te bouwen. Het bleek een geldverslindende misstap te zijn, een groot fiasco”, zeggen critici van de onafhankelijkheid aan GFC Nieuws.

BEKIJK OOK
Buitenvrouw slaat 1-jarig zoontje bont en blauw na ruzie met man

“Veel personen zijn vergeten hoeveel mogelijkheden wij toen hebben gekregen om onze infrastructuur in de bewoonde gebieden, de gezondheidszorg, onze ziekenhuizen, het politieapparaat en het onderwijs helemaal te verbeteren en meer economische vooruitgang te creëren”.

“Maar nee, de miljarden die Nederland ons heeft gegeven werden gepompt in fantasieprojecten die haast al onze ontplooiingsmogelijkheden hebben opgeslurpt. Het volk heeft niets aan de vele miljarden uit Nederland gehad”, stellen ze.