fbpx

28-jarige opgesloten voor diefstal portemonnee met SRD 30,-

Robert B. (28) is afgelopen dinsdag aangehouden voor een auto-inbraak aan de Koninginnestraat. Bij aankomst van de politie op de plek werd het voertuig aangetroffen. Volgens verklaringen van omstanders is Robert op heterdaad betrapt door de eigenaar van het voertuig.

Robert zette het op een lopen met medeneming van een bruine portemonnee met SRD 30, een identiteitskaart, studentenkaart en een rijbewijs. De benadeelde zette met enkele omstanders te voet de achtervolging in. Zij hielden de verdachte ter hoogte van de Hendrikschool aan de Henk Arronstraat aan.

Robert blijkt een bekende van de politie te zijn, schrijft de politie. De buitgemaakte zaken zijn gevonden en afgestaan aan de rechtmatige eigenares.

OOK INTERESSANT
Politie Albina zal optreden tegen foutparkeerders

Volgens een verklaring van de vrouw had zij haar auto goed afgesloten en geparkeerd aan de Koninginnestraat. Terwijl zij wegliep, keerde ze zich plotseling om en zag iemand bij haar voertuig staan. Deze sloeg de kleine ruit kapot en nam de portemonnee en andere documenten weg uit haar auto.

De vrouw rende naar haar auto en schreeuwde de inbreker toe haar auto met rust te laten. Robert zette het toen op een lopen. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is de auto-inbreker gratis huisvesting geboden in het cellenhuis.(GFC)